RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Посол України в США розповіла, що заважає Байдену зустрінеться із Зеленським

Посол України в США Оксана Маркарова відповіла на питання про те, чому президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден досі не провели особисту зустріч.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Маркарової, зараз активно ведеться підготовка зустрічі двох президентів. На питання, чому її досі не було проведено, посол відповіла, що справа в пандемії COVID-19. Президенти не хочуть проводити зустріч в режимі онлайн, їм хочеться поговорити віч-на-віч, а зробити це в умовах пандемії дуже складно.

Посол України в США говорить, що вона співпрацює з офісами президентів двох країн для того, щоб організувати зустріч. Оксана Маркарова не зазначила, де саме відбудеться зустріч, також вона не назвала дату переговорів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена.

Джозеф Байден займає пост президента Сполучених Штатів з 20 січня 2021 року. З тих самих пір він неодноразово говорив, що був би радий поговорити з президентом України Володимиром Зеленським. Байден часто зізнавався в любові до України і вважає, що з нашою країною можна і потрібно домовлятися про тривале співробітництво.

Як писав "Апостроф" раніше, президент Володимир Зеленський і американський лідер Джо Байден під час телефонної розмови обговорили інформацію про стягування російських військ до кордону України.