RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

З президентом Єврокомісії трапився курйоз на зустрічі з Ердоганом: відео

Голові Єврокомісії Урсуле фон дер Ляйен не знайшлося місця при зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Президенту Єврокомісії не вистачило стільця.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На відео видно, як Ердоган і президент Європейської ради Шарль Мішель влаштовуються на позолочених стільцях, тоді як глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, здається, не знає, де повинна сидіти. Жінка стоїть, дивлячись на них і махає правою рукою.

Їй все-таки запропонували сісти на бежевий диван біля міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який займає більш низький статус за дипломатичним протоколом.

Після зустрічі фон дер Ляйен прямо не згадувала про інцидент. Але вона висловила стурбованість ставленням Туреччини до прав жінок.

"Я глибоко стурбована тим, що Туреччина вийшла з Стамбульської конвенції. Це стосується захисту жінок і захисту дітей від насильства. І це явно неправильний сигнал зараз", - сказала вона.

У Єврокомісії заявили, що протокол вимагає однакового ставлення до президентів Європейської ради і Комісії.

Представник Єврокомісії Ерік Мамер зазначив, що протокол відносно президента Єврокомісії точно такий же, що і в відношенні президента Європейської ради.

"Президент очікує, що організація, яку вона представляє, отримає належне ставлення, як того вимагає протокол", - заявив Мамер.