RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Насильно звільняти не будемо: в Україні зробили гучну заяву про Донбас

Україна не допустить подій аналогічних геноциду в Сребрениці, як стверджує прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, оскільки у Києва немає планів по силовому звільненню окупованого Донбасу.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Зокрема, віце-прем'єр-міністр вирішив прокоментувати заяву особистого прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, який напередодні заявив, що загострення ситуації на Донбасі нібито "призведе до ситуації, схожої на Сребреніцу".

Резніков нагадав, що РФ голосувала проти резолюції ООН про визнання подій в Сребрениці геноцидом, і додав, що заяву Пєскова може розглядати як каяття.

вважаю, що нарешті ми почули від офіційних представників Кремля визнання, що Сребрениця - це геноцид. Може це каяття з їх вуст", - підкреслив міністр.

За словами Олексія Резнікова, у Києва немає планів по силовому звільненню тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а Україна зацікавлена в дипломатичному врегулюванні конфлікту.

"Чи можливо це в Україні? Ні, неможливо. По-перше, Україна не має ніяких планів насильницького звільнення територій. Ми всюди заявляємо про політико-дипломатичний шлях і для цього існує Нормандський формат і консультаційний майданчик в Мінську. По-друге, я хочу нагадати, що в 2014 році завдяки найманцям РФ під керівництвом російських військових були окуповані Донецька і Луганська області та дві третини цих територій були звільнені. Ніякої кривавої різанини там не відбувалося", - продовжив він в ефірі політичного ток-шоу.

Підсумовуючи, віце-прем'єр-міністр додав, що в Україні не буде повномасштабної війни і сили ООС не мають наміру відповідати на збройні провокації підконтрольних Кремлю бойовиків.

Раніше ми розповідали, що у Путіна готові "встати на захист" Донбасу в разі початку повномасштабних бойових дій.