RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Ніхто не збирається": Пєсков відступився від погроз про вторгнення Росії в Україну

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, який раніше заявляв, що Росія відреагує на загострення ситуації на Донбасі, тепер спростував свої ж слова, сказавши, що "ніхто не збирається рухатися до війни з Україною і ніхто не сприймає якусь можливість такої війни ".

Як пише "РИА Новости", про це Пєсков сказав в ефірі телеканалу "Росія 1" у програмі "Москва. Кремль. Путін" в інтерв'ю Павлу Зарубіну.

"Звичайно, ніхто не збирається рухатися до війни, і ніхто взагалі не сприймає якусь можливість такої війни", - заявив він, додавши, що "також ніхто не сприймає можливість громадянської війни в Україні".

Пєсков також назвав Україну країною, де "ось-ось може відновитися громадянська війна".

"Поруч з нами країна, в якій ми не виключаємо, що керівництво знову вважатиме за можливе вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звичайно, небезпечно. Чи повинні ми приймати заходи для забезпечення своєї безпеки? Повинні. Ось ми це і робимо ", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що заступник голови адміністрації президента Росії Володимира Путіна Дмитро Козак заявив, що "Росія може встати на захист жителів Донбасу, якщо буде змушена".