RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росія стягнула до Криму нові сили: названо загальне число військ

Росія додатково перекинула в анексований Крим 15-25 тисяч своїх військових. Зараз там знаходиться більше військ, ніж було будь-коли з 2014 року.

Про це на спеціальному спільному засіданні Форуму зі співробітництва в галузі безпеки і Постійної ради у Відні повідомила представник місії США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Кортні Австріан, текст виступу якої опубліковано на офіційному сайті місії США при ОБСЄ.

Представник США наголосила, що зараз Росія зосередила на кордоні з Україною більше військового озброєння і особового складу, ніж "будь-коли з 2014 року".

"Росія перекинула 15-25 тисяч військовослужбовців до Криму або ближче до кордонів України. До цього числа входять піхота, танкові батальйони, вертольоти, засоби ППО. Ці сили додаються до вже значно збільшених бойових можливостей Росії в Криму і вздовж її міжнародно визнаного кордону з Україною. У Криму, за нашими оцінками, чисельність військовослужбовців Росії становить 31,5 тисяч осіб, а також розгорнуті сучасні системи протиповітряної оборони, такі як С-400, винищувачі і крилаті ракети берегової оборони", - повідомила вона.

За інформацією Австріан, уздовж міжнародно визнаного кордону з Україною з 2015 року "Росія значно збільшила чисельність своїх військ, розмістивши десятки тисяч військовослужбовців, повторно активувавши підрозділи, оновивши бази і розмістивши більш потужну наземну, повітряну і протиповітряну оборону".

Як повідомляв "Апостроф", 14 квітня ід час зустрічі в Брюсселі генсек НАТО Йенс Столтенберг і держсекретар США Ентоні Блінкен зробили заяву, в якій висловили необхідність подальшої підтримки України на тлі скупчення російських військ біля кордонів нашої держави.