RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Стане "сигналом" для Росії: РНБО готує прийняття важливого рішення, названо дату

Засідання Ради національної безпеки і оборони має відбутися, в четвер, 15 квітня.

Про це розповіли співрозмовники УП.

Що саме обговорять на засіданні поки невідомо, однак Кабмін 14 квітня затвердив і передав на розгляд РНБО стратегію розвитку Оборонно-промислового комплексу.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, документ містить основні пріоритети та вектори розвитку ОПК з урахуванням всіх актуальних загроз.

Стратегія передбачає впровадження стандартів НАТО, корпоратизація підприємств ОПК, імпортозаміщення критичних матеріалів, підтримка інновацій.

"Ми хочемо, щоб наш ОПК став більш інноваційним і відкритим і одночасно менш забюрократизованим. Документ підтриманий нашими міжнародними партнерами і пройшов не один раунд обговорень з кращими експертами. Затвердження такої стратегії - це дуже важливий сигнал того, що Україна готова давати відсіч агресору і буде забезпечувати наших військових сучасною військовою продукцією українського виробництва ", - заявив Шмигаль.

Як писав "Апостроф" Український інститут майбутнього озвучив план, як повинна діяти Україна в зв'язку з ескалацією на Донбасі. Серед перших пунктів - засідання РНБО і підготовка указу про воєнний стан.