RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Прийшов час конкретних пропозицій": Зеленський провів важливі переговори з президентом Грузії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори з лідером Грузії Саломе Зурабішвілі з приводу напруженої ситуації на кордонах України.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

Вони обговорили ескалацію ситуації безпеки на Донбасі. Політики відзначили небезпеку в нарощуванні російських військ і порушення режиму тиші. Вони говорили про практичні кроки двох країн в напрямку вступу України в НАТО. Співрозмовники обмінялися думками з актуальної ситуації безпеки в регіоні Чорного моря, зокрема в контексті тимчасової незаконної окупації Криму.

"Дійсно настав час конкретних пропозицій для України і Грузії на отримання ПДЧ (план дій щодо членства в союзі - ред.) в НАТО і плану вступу до Європейського Союзу. Консолідація зусиль і солідарність надважливі сьогодні", - зазначив Зеленський.

При цьому Зурабішвілі підтримує Україну в питанні миру. Зеленський висловив йому подяку за таку позицію щодо нашої країни.

Глава України запросив президента Грузії взяти участь у ініціативі "Кримська платформа", саміт якої відбудеться в Києві у серпні 2021 року. Зеленський висловив надію на залучення до даної ініціативи грузинських партнерів.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський поінформував президента Фінляндії Саулі Нііністе про ескалацію ситуації безпеки на сході України і стягування російських військ до кордону.