RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія до осені перекриває Керченську протоку: про що йдеться в заяві Міноборони РФ

Російська Федерація з 24 квітня по 31 жовтня закриває прохід Керченською протокою. Заборона стосується іноземних військових кораблів і державних суден.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник проекту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

В Міноборони РФ опублікували повідомлення з навігаційними попередженнями для мореплавців. Як йдеться в документі, прохід Керченською протокою буде заборонено з 24 квітня по 31 жовтня для іноземних військових кораблів і державних суден (заборона не поширюється на комерційні кораблі)

"Стосується (заборона - "Апостроф"), наприклад, військових кораблів України і суден портофлоту України, вони в основному в держвласності (в основному для цього випадку - буксирів)", - прокоментував Клименко.

За його словами, Росія порушила всі існуючі домовленості про мореплавство.

"Коментувати, що і як вони порушили - немає сенсу, бо порушили усе, що можливо", - зауважив експерт, додавши, що українські дипломати і військові будуть відповідно реагувати на заяву Міноборони РФ.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч з 14 на 15 квітня кораблі РФ в Азовському морі влаштували провокацію, але Україна дала відповідь.