RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

США ввели нищівні санкції проти Росії: хто потрапив під удар

Президент США Джо Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Обмежувальні заходи стали відповіддю на злом програмного забезпечення компанії SolarWinds, за яким стоїть російська сторона, а також втручання в американські президентські вибори.

Мінфін США ввів санкції проти 16 організацій і 16 фізичних осіб РФ за втручання у вибори США. Крім того, американським фінансовим установам забороняється купувати російські боргові зобов'язання.

Санкції США також передбачають висилку 10 російських дипломатів з Вашингтона.

Під санкції потрапили також жителі Криму: 5 фізичним особам і 3 компаніям також оголошені санкції. "Голови" управлінь ФСБ і СК по Криму теж потрапили під роздачу.

Санкції введені також проти компаній, які працюють в Африці, що ймовірно належать Євгену Пригожину - власника ПВК Вагнера, відомого як "кухар Путіна".

Під санкціями виявилися і 4 новинних сайту, в числі яких "NewsFront".

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова лідируючої партії в Європаламенті Манфред Вебер заявив, що ЄС і США можуть відреагувати найжорсткішими санкціями -заморожуванням рахунків олігархів і відключенням Росії від платіжної системи SWIFT, якщо Росія продовжить ескалацію сході України.

Також у відповідь на стягування російських військ до кордону з Україною США і Велика Британія заявили про тверду спільну позицію в протистоянні спробам Кремля дестабілізувати ситуацію в Україні.