RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В ЄС зробили несподівану заяву з приводу санкцій проти Росії

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз не готує нових санкцій проти РФ. Відповідну заяву він зробив у понеділок, 19 квітня, за підсумками засідання Ради ЄС, на якому розглядалася військова активність Росії і найбільша в історії концентрація російських військ біля кордонів України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

"На даний момент немає будь-якого руху стосовно нових санкцій (проти РФ - "Апостроф"). Все може змінитися, але ситуація така, якою вона є", - сказав він.

Дипломат зазначив, що ситуація біля кордонів України "повинна припинитися" і вкотре закликав Росію зробити кроки по деескалації ситуації на кордоні з Україною.

"Понад 150 тисяч російських солдатів знаходиться біля українського кордону і в Криму. Цілком очевидним є ризик подальшої ескалації. Ми віддаємо належне Україні за її стриману відповідь і закликаємо Росію до деескалації та зниження напруги. Меседж всіх міністрів абсолютно чіткий - вони підтвердили свою тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, що включає невизнання незаконної анексії Криму та повне виконання Мінських домовленостей", - сказав Боррель.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських колег ввести проти Росії секторальні санкції, що забороняють операції з компаніями з певних індустрій, в зв'язку з загрозливими діями військ РФ біля кордонів нашої країни.