RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандальний "слуга народу" засвітився на переговорах з Лукашенком: фото і перші деталі

Народний депутат Верховної Ради України від партії "Слуга народу" Євген Шевченко поїхав в Білорусь на зустріч з Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє "Белта".

"Я вважаю, що Україна і Білорусь - два найближчих народи. І хто б не був при владі, що б не відбувалося, ніколи ці народи не розділити, - сказав Євген Шевченко. - Мене багато хто може звинуватити, нібито я говорю за весь український народ. Але я знаю (і соціологія це показує), що українці, в сенсі політичної нації, великої нації, не етнічні українці, а всіх національностей, які проживають в Україні, тяжіють і люблять Білорусь, білоруський народ і вони внутрішньо, навіть ті , хто не може сказати цього, проти того, що відбувається".

Лукашенко розраховує, що його зустріч з Шевченком буде сприяти розвитку відносин двох країн. "Приємно з вами зустрітися. Виявляється, є ще в Україні люди, які поважають Білорусь", - зазначив Лукашенко.

Шевченко у відповідь сказав, що для нього велика честь познайомитися з Лукашенком і він давно мріяв про це.

Лукашенко зазначив, що для нього також важлива ця зустріч і назвав Україну рідною країною.

"По-перше, це привід поговорити про білорусько-українські відносини. Ми, напевно, мало говоримо останнім часом взагалі на цю тему. А якщо говоримо, то не завжди позитивно. Знаю, що відбувається в моїй рідній Україні", - сказав він.

Раніше Шевченко влаштував у Верховній Раді дивний перформанс, продемонструвавши плакат з зображенням відомого в народі красномовного жесту.