RU  UA  EN

Четвер, 10 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

9 жовтня

Всі новини

Зеленський запропонував Путіну зустрітися на передовій: відео звернення до українців і президента РФ

Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Росії Володимира Путіна і запропонував "зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна".

Відеозвернення Зеленського опубліковано в Facebook.

За словами президента, Україна не хоче війни, але не боїться її і готова себе захистити.

"Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна", - заявив він, звертаючись до глави Кремля і перейшовши на російську мову.

"Хоче війни України? Ні. Чи готова вона до неї? Так. Перестане Україна боротися за мир дипломатичним шляхом? Ніколи. Чи буде Україна в разі чого себе захищати? Завжди", - додав президент.

Він також звернувся до українців із закликом не вірити безапеляційно експертам з інтернету і чуткам та залишатися пильними.

Зеленський додав, що Україну підтримують іноземні партнери, які готові вводити санкції проти РФ і надавати фінансову допомогу.

"Я говорив з лідерами Сполучених Штатів Америки, Франції, Німеччини, Великої Британії, Туреччини, президентом Ради Європи та генсеком НАТО. Вони, як і всі інші партнери на нашому боці", - наголосив глава держави.

Як повідомляв "Апостроф", на екстреному засіданні підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у вівторок, 20 квітня, сторонам вдалося істотно просунутися в питаннях узгодження Доповнення до заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.