RU  UA

Росія відводить війська: експерт пояснив, чому Україні зарано розслаблятися

У Росії заявили про відведення військ від українського кордону. Але для України це зовсім нічого не означає. Президент РФ Володимир Путін буде і надалі психологічно тиснути на Україну шляхом підвищення напруги біля українського кордону. Такі дії можуть повторюватися до запуску "Північного потоку-2", після чого Кремль може піти на якісь дії.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політичний консультант Петро Охотін.

"Путін зараз робить таке психологічне вимотування українців та західного середовища. Пам’ятаєте, за день до виступу Путіна перед Федеральними зборами, Зеленський випустив ролик. Я думаю, що це було продиктовано тим, що він мав якусь інформацію про те, що зараз потрібно всіх тримати в тонусі, і пояснити що є робота по міжнародних партнерах, пояснити загрозу. І тут Путін згадує про Україну лише в контексті державного перевороту, що саме по собі може бути небезпечним, але про інше він мовчить. Для чого він це робить? Просто вимотування нервів. Ми всі чекали, що зараз буде ця кульмінація, але ні. Я думаю, що це найбільш небезпечно, тому що зараз всі будуть психологічно вимотуватися, а росіяни і далі будуть так само продовжувати. Десь підводити війська, десь ні. Десь домовилися, або поставили до відома, скажімо, білоруську сторону, що частини перейшли, а далі ні", - пояснив експерт.

Путін чекатиме на запуск "Північного потоку-2". Коли газ піде в обхід України, ми мало що зможемо запропонувати міжнародній спільноті.

"Тут я згодний з тими тезами, які висловлюються іншими експертами, що зараз Путін чекатиме на запуск "Північного потоку-2", щоб газ пішов в обхід України, і вже після того можуть бути зроблені якісь дії. Тоді Україні банально буде менше чого пропонувати на геополітичному рівні. А до того потримати всіх нас в тонусі він буде не проти", - наголосив Охотін.