RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Найбільша фракція Європарламенту виступила за відключення Росії від SWIFT: це ще не всі заходи

Найбільша в Європейському парламенті фракція Європейської народної партії (ЄНП) виступила за розширення санкцій проти Росії, в тому числі відключення країни від SWIFT і зупинку газопроводу "Північний потік-2" на тлі агресії проти України, порушень прав людини і міжнародного порядку.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті фракції, повідомляє ЄП.

"Група ЄНП вважає колективним обов'язком Європи підтвердити свою підтримку Україні і закликає держави-члени ЄС і Європейську комісію прийняти чіткі і рішучі заходи проти Росії в разі подальшої ескалації", - сказано в повідомленні.

У партії пропонують не тільки зупинити будівництво "Північного потоку-2" і відключити Росію від SWIFT, а й негайно припинити імпорт російської нафти і газу, а також заморозити рахунки російських олігархів і заборонити їм в'їзд до ЄС.

Відзначається, що в середу, 28 квітня, з ініціативи ЄНП Європейський парламент обговорить, а потім проголосує за резолюцію, яка засуджує нарощування російської військової присутності навколо України, а також інші порушення, здійснені Росією.

Як повідомляв "Апостроф", у Німеччині виступили проти посилення санкційного тиску на Росію, незважаючи на її провокаційні дії на кордоні з Україною і ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального.