RU  UA

В ЄС хочуть ввести нові санкції проти Росії і "друзів" Путіна: дипломат розкрив деталі

Демонстрація сили Росією біля українського кордону викликала значне роздратування у міжнародних партнерів України в Європарламенті. Зокрема, найбільша в Європарламенті фракція Європейської народної партії готує пакет нових санкцій проти РФ.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів український дипломат, посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині в 2010-2017 роках Олександр Левченко,

"Найбільша в Європарламенті Європейська народна партія після стягування військ Росією буде пропонувати низку санкційних заходів щодо Путіна. Це припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2", заморожування активів найближчого оточення Путіна, що складає майже трильйон доларів, посилення персональних і секторальних санкцій проти РФ. Причому припинення будівництва "Північного потоку-2" - це найслабша із санкцій, які пропонують застосувати в ЄС", - заявив Левченко.

За словами дипломата, в Європарламенті є велика група депутатів, які налаштовані належним чином відповісти Кремлю.

"Парламентарі обов'язково дійдуть згоди щодо запропонованих найбільшою фракцією пропозицій. Навіть якщо буде ухвалено рішення щодо найслабшої санкції по "Північному потоку", це вже означатиме консолідовану позицію Європарламенту і боляче вдарить по Росії", - додав дипломат.