RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україну прибув держсекретар США Ентоні Блінкен: фото

Увечері у середу, 5 травня, в Україну прибув державний секретар США Ентоні Блінкен, його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль".

Про це стало відомо з даних сервісу Flightradar.

Літак з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та його заступницею Вікторією Нуланд прибув до України, він приземлився в аеропорту "Бориспіль" близько 23.50.

Ентоні Блінкен відвідує Україну, "щоб підкреслити непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії", йдеться у заяві Держдепу "США та Україна: стратегічні партнери".

Для зустрічі і супроводу автомобіля держсекретаря США в "Бориспіль" попрямувала колона з понад 30 автомобілів, їх супроводжував патрульний автомобіль. Також в кортежі є автомобілі з дипломатичними номерами посольства США, повідомили в Telegram-каналі "Политика Страны".

Держсекретар США 6 травня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Планується, що сторони обговорять російську агресію на Донбасі.

Також Блінкен проведе зустріч з главою МЗС Дмитром Кулебою, іншими членами уряду і представниками українського громадянського суспільства "щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії".

Програма на 6 травня:

  • 09:30 - зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Після півгодинних переговорів вони пройдуть до Меморіальної стіни біля Михайлівського собору, щоб вшанувати пам'ять полеглих захисників України під час російської агресії.
  • 10:35 - зустріч з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.
  • 11:30-12:30 - зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Їх спільна прес-конференція запланована на 12:40.
  • 14:15 - круглий стіл з представниками українського громадянського суспільства, пройде в віртуальному режимі.
  • 15:15 - онлайн-зустріч зі співробітниками посольства США в Україні.

Після запланованих на 15:50 інтерв'ю представникам ЗМІ держсекретар Блінкен відправиться в аеропорт.