RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Хто може стати новим главою МОЗ: в "Слузі народу" назвали головного кандидата

У той час, як 17 травня буде розгляд відставки глави МОЗ Максима Степанова на засіданні фракції "Слуга народу", глава цієї правлячої партії Давид Арахамія вже прогнозує хто може стати новим главою МОЗ України.

Про це Арахамія сказав на передачі "Свободі слова Савіка Шустера" увечері в п'ятницю, 14 травня.

За його словами, пост міністра охорони здоров'я після звільнення Максима Степанова найімовірніше займе його заступник, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Найбільш імовірним кандидатом є пан Ляшко", - заявив він.

Причиною відставки Степанова, Арахамія назвав низьку швидкість вакцинації. За словами голови фракції, в процес закупівлі вакцин довелося втручатися особисто президенту та главі його Офісу.

"Вони неодноразово чули зворотний зв'язок, що наше міністерство, на жаль, зверталося трохи пізніше, ніж інші, в зв'язку з цим є такі затримки з постачанням. Хочу підкреслити: Ляшко займався карантином і всіма цими тестами, і там є багато результатів, а вакцинацію забрав на себе особисто Степанов і, мені здається, не впорався", - зазначив депутат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в "Слузі народу" назвали одну з головних причин звільнення Степанова - провал закупівлі вакцин проти COVІD-19.