RU  UA

Зустріч Блінкена і Нуланд з Кличком: який меседж передали США українській владі

Під час свого візиту до Києва державний секретар Ентоні Блінкен і його заступник Вікторія Нуланд провели зустріч з міським головою Києва Віталієм Кличко. Це говорить про визнання Кличка як політика на Заході і його підтримку з боку міжнародних партнерів.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів заступник міського голови та секретар Київради Володимир Бондаренко.

"Віталій Кличко мав коротку розмову з Ентоні Блінкеном, більш тривала розмова була з пані Вікторією Нуланд. Факт цієї зустрічі означає, що Віталій Кличко є всесвітньо відомою особистістю і політиком, якого сприймають на Заході. Було точно відомо, що він є політиком, з яким захочуть зустрітися [високопосадовці зі США - "Апостроф"], - розповів Бондаренко.

Заступник Кличка натякнув, що зустріч мера Києва з американськими високопосадовцями матиме реальні позитивні результати для міста.

"Місто Київ залучає західні інвестиції завдяки фігурі київського міського голови і його сприйняттю на Заході. Якби не було міжнародних контактів Кличка, в Києві не було б такого розвитку столиці, який розпочався з 2014 року", - додав Бондаренко.

Також він допустив, що міжнародні контакти Кличка є його страховкою від політичної кризи.

"Можливо. Це є можливість для наших західних партнерів знати іншу об'єктивну точку зору, яка завжди буде існувати під час будь-яких протистоянь. Віталій Кличко буквально сьогодні сказав: "Нам немає чого боятися - наша сила у правді"", - резюмував Бондаренко.