RU  UA

"Вагнерівці", плівки Медведчука і навіть Іловайськ: в "Слузі народу" назвали питання, які розглядатиме розширена ТСК

Створена Верховною Радою України Тимчасова слідча комісія (ТСК) для розслідування дій посадовців, які несли загрозу нацбезпеці України, буде розслідувати низку резонансних справ. При цьому першим питанням розгляду даною ТСК буде питання щодо зриву спецоперації по затриманню бойовиків ПВК "Вагнера".

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповіла народний депутат з фракції "Слуга народу", голова даної ТСК Мар'яна Безугла.

"Питаннями, які розглядатиме наша Тимчасова слідча комісія, будуть історія з "вагнерівцями", історія з плівками, на яких фігурує Віктор Медведчук, зокрема, його розмови з представниками Російської Федерації. Також це питання по рішеннях, які ухвалювалися в 2014-2015 роках - йдеться про Дебальцеве і Іловайськ. Поряд з цим ми маємо звернення від громадських організацій щодо питань, які мають стати предметом розгляду ТСК", - заявила Безугла.

За її словами, парламент не проголосував за проект постанови про ТКС суто по "вагнерівцях", а вирішив створити комісію в такому розширеному форматі тому, що опозиційні партії виклали питання про спецоперацію як про таку, що дійсно була. Однак цю інформацію також належить перевірити членам ТСК.

"Я запевняю, що першим питанням, яке буде розглядати ТСК, це буде питання по "вагнерівцях", ми маємо системно підходити до роботи комісії", - додала Безугла.