RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Блокада авіасполучення з Білоруссю: у Лукашенка відреагували на рішення Києва

У відповідь на рішення Кабінету міністрів України припинити авіасполучення з Білоруссю після примушення до посадки літака компанії Ryanair для затримання журналіста Романа Протасевича, МЗС Білорусі направив Україні ноту протесту.

Про це йдеться в заяві МЗС Білорусі.

Білоруська сторона заявила, що вона "з подивом сприйняла рішення" Кабміну України, яке було прийнято "у зв'язку з авіаційною подією, яка не має відношення до України". Додається, що "обурливе рішення" України про організацію "авіаційної блокади" направлено на нанесення економічних збитків Білорусі.

"У зверненні білоруського дипломатичного представництва висловлено сподівання на повернення української сторони в русло шанобливого і такого, що відповідає взаємним інтересам міждержавного спілкування з Республікою Білорусь, а також об'єктивну, всебічно виважену і відповідальну духу добросусідства позицію України, засновану на принципах невтручання у внутрішні справи одне одного", - йдеться в ноті протесту Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський Союз не тільки припинив авіасполучення і польоти над повітряним простором Білорусі, але і розглядає варіанти санкцій, спрямованих на обмеження експорту з цієї країни.