RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Знищення рейсу МН17 над Донбасом: суд в Гаазі не отримав даних розвідки США

У понеділок, 7 червня, суд в Гаазі розпочав розгляд по суті кримінальної справи про знищення рейсу МН-17 в небі над Донбасом. США остаточно відмовилися від передачі знімків запуску ракети "Бук", які могли б допомогти встановити винних, суду в Гаазі.

Про це повідомляє De Stentor.

Під час судових слухань представник Міністерства юстиції Нідерландів заявив, що США надали доступ до знімків представнику прокуратури, але відмовилися передавати їх до суду.

Незабаром після трагедії 17 липня 2014 держсекретар США Джон Керрі повідомив, що супутникові знімки показали траєкторію польоту ракети "Бук" в напрямку літака.

Американці опублікували зображення з траєкторією польоту ракети, але це не були вихідні знімки. Вони надали доступ представнику прокуратури.

Представник Міністерства юстиції Нідерландів повідомив, що співробітник прокуратури отримав інформацію від декількох офіційних осіб розвідки США, а також мав доступ до різних секретних і несекретних документів. Але частина основних метаданих і даних досліджень не була йому надана.

Попри прохання суду і родичів загиблих про розкриття основної інформації, Штати відмовилися продовжувати співпрацю з міркувань захисту своїх джерел.

Дивіться також сюжет "Апострофа": Суд у справі катастрофи МН-17 перенесуть до іншого місця