RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Запуск "Північного потоку-2": глава МЗС зробив важливу заяву про транзит газу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чи вплине запуск "Північного потоку-2" на транзит газу по українському газопроводу. Він вважає, що діючому контракту з Росією нічого не загрожує.

Про це йшла мова в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Навіть якщо "Північний потік-2" запрацює і газ потече. По-перше, це жодним чином не впливає на контракт, який вже діє, про транзит газу на 5 років на дуже вигідних для України умовах", - заявив Кулеба.

Міністр закордонних справ впевнений, що після введення в експлуатацію російського газопроводу українська газотранспортна система не буде простоювати, а держава не втратить гроші за транзит.

Він підкреслив загрози "Північного потоку-2" не тільки для української економіки, а й для безпеки, додавши, що не можна зводити ситуацію з російським газопроводом тільки до мільярдів доларів, які Україна отримує за транзит газу з РФ до Європи.

Раніше ми писали, що Вашингтон вважає "Північний потік-2" поганою угодою для європейських партнерів і продовжить вживати заходів проти компаній, причетних до будівництва російського газопроводу.