RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Військова допомога Україні від США: озвучені важливі деталі

США в рамках допомоги для посилення безпеки України виділять $ 150 млн.

Про це інформує прес-служба Пентагону.

Повідомляється, що новий пакет допомоги для України включає в себе навчання, обладнання та консультативні зусилля, щоб допомогти армії України зберегти територіальну цілісність, захистити кордони і поліпшити взаємодію з союзниками по НАТО.

"Пакет USAI включає можливості для підвищення летальності, управління, а також ситуативну обізнаність українських військ за рахунок забезпечення артилерійських радарів, безпілотних повітряних комплексів, захищених засобів зв'язку, засобів електронної війни і військово-медичної евакуації, а також підготовки та навчання обладнання для підвищення експлуатаційної безпеки і можливості баз ВПС України", - сказано в повідомленні Міністерства оборони Сполучених Штатів.

У Пентагоні також підкреслили, що нова допомогу в розмірі $ 150 млн доповнить пакет USAI на суму 125 мільйонів доларів, який був наданий Україні 1 березня 2021 року. Він в себе включав патрульні катери Mark VI, контр-артилерійські радари, тактичне обладнання, підтримку можливостей супутникових знімків і аналізу та устаткування для військової медичної допомоги та процедур бойової евакуації.

США закликали Україну продовжити реформування оборонного сектора і затвердити контроль за прямими іноземними інвестиціями на основі інтересів нацбезпеки.

Раніше ми розповідали, що Німеччина прийняла важливе рішення щодо постачання зброї до України.