RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путін розповів, чого хоче від зустрічі з Байденом

Президент Росії Володимир Путін назвав метою зустрічі з президентом США Джо Байденом, яка відбудеться в Женеві 16 червня, "створення механізмів взаємодії за різними напрямками".

Про це глава Кремля заявив в інтерв'ю програмі "Москва. Кремль. Путін" телеканалу "Росія-1", фрагмент якого був опублікований на сайті smotrim.ru.

За словами Путіна, він згоден з позицією американської сторони, що ряд питань представляють взаємний інтерес. Серед них - стратегічна стабільність, тема регіональних конфліктів, природоохоронні заходи та турбота про екологію в цілому, а також співробітництво в галузі економіки.

"Тобто, є питання, де ми дійсно можемо ефективно працювати ... Якщо ми після цієї зустрічі створимо механізми роботи по всіх цих напрямках, мені здається, було б уже добре. Можна було б сказати, що зустріч пройшла недаремно", - заявив президент РФ.

За його словами, Росії та США необхідно також "відновити наші особисті контакти, відносини, налагодити прямий діалог, створити реально функціонуючі механізми взаємодії по тих напрямках, які представляють взаємні інтереси".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Джо Байден казав, що планує на своїй зустрічі з Володимиром Путіним заявити йому про неприпустимість порушення суверенітету демократичних країн і нагадати про наслідки таких дій.