RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Байден обговорив з президентом Польщі питання майбутнього саміту з Путіним

У понеділок, 14 червня, Білий дім оприлюднив заяву про сьогоднішню зустріч президента США Джо Байдена з президентом Польщі Анджеєм Дудою на саміті НАТО. Президент США підтвердив свою прихильність захисту союзників на східному фланзі НАТО. Також глави держав обговорили запланований саміт Джозефа Байдена з Володимиром Путіним.

Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті відомства.

"Президент підтвердив свою підтримку посиленої програми НАТО у сфері оборони та стримування і свою рішучу відданість захисту союзників на східному фланзі НАТО, включаючи Польщу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що глави держав також обговорили запланований на 16 червня саміт президента США Джозефа Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним в Женеві.

Примітно, що зустріч глав США і Польщі не значилася в офіційному розкладі американського лідера, але речник Анджея Дуди раніше заявив, що в понеділок вранці глави двох держав провели бесіду.

Раніше ми писали, що на зустрічі лідерів НАТО 14 червня, Байден підкреслить відданість США статті 5 Північноатлантичного договору про колективну оборону.