RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Столтенберг поставив Росію на місце: не має права голосу щодо членства України в НАТО

На саміті НАТО в Брюсселі не тільки було зроблено важливу заяву про те, що Україна отримає членство в Альянсі, а й підкреслювалося, що Росія не має права вето в цьому питанні.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Надзвичайно важливо підкреслити, що кожна нація має право вибирати свій шлях, і це включає те, частиною яких заходів щодо забезпечення безпеки вона хоче бути, включно з тим, хоче вона бути членом НАТО чи ні", - сказав він на прес-конференції за результатами саміту.

За словами глави Північноатлантичного альянсу, меседж полягає в тому, що Київ і 30 союзників вирішать, коли Україна стане членом НАТО.

"Росія, звісно, не має права голосу, тому що вони не можуть ветувати те, що можуть робити сусіди, - сказав Столтенберг. - Ми не повернемося в часи, коли у нас були сфери впливу, де великі держави вирішували, що маленькі сусіди можуть робити".

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Альянс продовжить нарощувати свій військовий потенціал і використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії російській агресії.