RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​РНБО провела засідання - під санкції потрапили Фірташ і Фукс

У п'ятницю, 18 червня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було прийнято рішення про запровадження санкцій проти деяких українських бізнесменів.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, після першого рішення РНБО по кримінальних авторитетах було багато звернень, тому було дано доручення виконати додаткову перевірку трьох осіб і прийнято рішення по двох компаніях, які займаються надровидобуванням.

Ці компанії добровільно повернули державі ліцензії на газовидобуток. Також було анульовані ліцензії компаніям, які займаються видобутком титану і руди. Крім того, було:

  • схвалено стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу;
  • розглянуті питання застосування персональних економічних та інших санкцій;
  • продовжені раніше запроваджені обмеження, перевірено підстави для застосування санкцій щодо 11 кримінальних авторитетів;
  • запроваджено санкції щодо кіберзлочинців, причетних до вірусної атаки на комп'ютерні мережі;
  • запроваджено персональні санкції проти 6 фізосіб і 4 юросіб, в тому числі проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Також на засіданні РНБО заслухали доповідь голови Державної служби геології та надр України про стан виконання рішення РНБО України від 19 березня "Про стан справ у сфері надрокористування".

Питання військово-технічного співробітництва України з окремими державами розглядали секретно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова Луганської ВГА в 2014-2015 роках і Закарпатської ОДА в 2015-2019 роках Геннадій Москаль заявив, що засідання РНБО не приносять реальної користі, а більше схожі на театральні вистави. Все це відбувається в умовах неконтрольованого зростання цін.