RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

В уряді назвали кошторис підготовки святкування 30-річчя Незалежності України

Підготовка святкування Дня незалежності України, яке цьогоріч триватиме три дні, обійдеться в кілька мільярдів гривень.

Про це йдеться у висновку Міністерства фінансів до проєкту розпорядження Кабінету Міністрів “Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України”.

За розрахунками, на святкування з державного та місцевих бюджетів просять виділити 5 423,2 мільйона гривень, а також додаткова потреба становитиме 840,5 млн гривень.

"За результатами опрацювання зазначеної інформації додаткова потреба бюджетних коштів, необхідна для реалізації окремих заходів, включених до проекту плану заходів, становить 1,6 млрд грн", - йдеться у документі міністерства.

У висновку дозволяють заходи в межах цього фінансового забезпечення. Ті, що потребують додаткових виділень, рекомендують виключити. Інші джерела фінансування не забороняються.

У Мінфіні також уточнили, що на урочистості прогнозується витратити лише близько 100 млн гривень, а сума 5,4 млрд включає витрати на будівництво та модернізацію інфраструктурних проєктів.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президент Володимир Зеленський на своїй великій прес-конференції розповів детальний план урочистостей до Дня незалежності.