RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі

У вівторок, 22 червня, в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідер ФРН запросила президента України до Берліну для обговорення питань двосторонніх відносин України та Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Розмова лідерів України і ФРН відбулася в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, тож сторони відзначили важливість історичної відповідальності за злочини нацизму на території нашої держави та збереження пам’яті про людські жертви.

"Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися", – зазначив Зеленський.

Президент України ще раз запросив Ангелу Меркель до України для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Меркель у свою чергу запросила президента України здійснити візит до Берліна, щоб обговорити низку питань двосторонніх відносин України та Німеччини та процес мирного врегулювання на Донбасі.

У своєму Twitter Володимир Зеленський повідомив, що його візит до Німеччини відбудеться 12 липня.

Як повідомляв "Апостроф", 7 червня президент України Володимир Зеленський отримав запрошення від американського лідера Джо Байдена відвідати США. Поїздка Зеленського в Сполучені Штати Америки відбудеться в липні.