RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Чорному морі пройдуть наймасштабніші військові навчання Seа Breeze за 24 роки

Шостий флот США оголосив про свою участь в спільних щорічних навчаннях Sea Breeze-2021. Всього в навчаннях візьмуть участь 32 країни.

Про це повідомляє пресслужба посольства США в Києві.

"Шостий флот США офіційно оголосив про участь у спільних україно-американських щорічних військових навчаннях SeaBreeze-2021, які починаються на наступному тижні в Чорноморському регіоні", - йдеться в повідомленні.

Також дипломати уточнили, що в навчаннях Sea Breeze у 2021 році візьме участь найбільша кількість країн за всю їх історію:

"32 країни з шести континентів, 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків, 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу".

Планується задіяти понад 30 кораблів, велику кількість броньованої техніки та артилерії, авіацію України та США, безпілотні авіаційні апарати, в тому числі Bayraktar.

Буде використана військова і цивільна інфраструктура чорноморського узбережжя України. Своєю чергою Сполучені Штати Америки нададуть техніку та обладнання, а також матеріальну підтримку.

Спільні навчання мають пройти з 28 червня по 10 липня в північно-західній частині Чорного моря і в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях України, тобто поблизу анексованого Криму.

Раніше ми повідомляли, що в Чорному морі ВМС України провели масштабні навчання корабельної десантної групи за участі дивізіону надводних кораблів, морської піхоти та авіації. Тренування проходили з дотриманням стандартів НАТО.