RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Видача російських паспортів на Донбасі: в Москві зробили цинічну заяву

МЗС РФ виправдав видачу російських паспортів на окупованих територіях України, стверджуючи, що ніякі заборони з міжнародного права з цього питання не встановлюються.

Про це заявила офіційний представник дипвідомства Марія Захарова.

Так, в МЗС Росії вирішили прокоментувати заяву президента України Володимира Зеленського, який в інтерв'ю телеканалу 1+1 звинуватив Москву у видачі жителям Донбасу російських паспортів і порушенням тим самим логіки Мінських угод.

За словами Марії Захарової, надання громадянства жителям ОРДЛО нібито є "суверенноюпрерогативою суверенних держав" і "міжнародним правом будь-яких обмежень на цей рахунок не встановлюється".

Представник МЗС РФ також звинуватила Україну в "обмеженні прав" жителів окупованих територій і заявила, що Київ нібито не виконує Мінські угоди.

"Як відомо, свої паспорти жителям України у великих кількостях видають Польща, Угорщина і Румунія. За різними оцінками, на руках в українських громадян зараз знаходиться близько 300 тис. польських паспортів, 300 тис. угорських і 200 тис. румунських. Сама Україна активно надає громадянство жителям Придністров'я, у яких є близько 120 тис. українських паспортів", - продовжила Захарова, намагаючись якось виправдати видачу російських паспортів на Донбасі.

Також читайте матеріал "Апострофа": Операція "паспортизація" в ОРДЛО: навіщо це Путіну і як відповідає Україна.