RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Хто може очолити посольство США в Україні: названа цікава кандидатура

9 липня тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін повернеться в США, де займеться підготовкою візиту в країну Володимира Зеленського. Стала відома робоча дата його приїзду - це 26 липня. Водночас Білий дім хотів би відсунути її до 2 серпня.

Про це з посиланням на джерела у Вашингтоні повідомляє ZN.UA.

Першою причиною відтягування зустрічі двох лідерів видання називає зайнятість Джо Байдена виведенням військ з Афганістану та усуненням наслідків цього рішення.

Другою причиною є канікули Конгресу США. У Білому домі хочуть звести спілкування українців з сенаторами до мінімуму.

Джерела видання не виключають, що Христину Квін в Києві замінить заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент. Передбачається, що це буде лише на час відсутності Квін.

За іншою інформацією Кент залишиться на чолі посольства до офіційного призначення нового Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні, яке може статися у другій половині осені.

Джордж Кент вільно володіє українською та російською мовами, чудово орієнтується в політичний та економічній ситуації в Україні. Він пропрацював в дипустанові в Києві дві каденції.

У 2019 Джордж Кент свідчив в американському Конгресі про те, що колишній генпрокурор України Юрій Луценко і люди, яких він назвав "порохоботамі" "атакували" його і посла США Марі Йованович, що зруйнувало її репутацію.

Він зарахував до "корумпованих українців" крім Луценка, колишнього генпрокурора Шокіна, прокурора Костянтина Кулика і главу САП Назара Холодницького.

Передбачається, що перебуваючи в Україні Джон Кент активізує боротьбу з корупцією в Україні.

Нагадаємо, в телефонній розмові, яка відбулася 7 червня, президент України Володимир Зеленський отримав запрошення від американського лідера Джо Байдена відвідати США.