RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Києві відбувається чергове судове засідання по Медведчуку: що вирішують, фото

У четвер, 8 липня, в Києві куму Володимиру Путіна і нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку Печерський суд спробує продовжити запобіжний захід.

Засідання вже почалося, інформує "Сегодня".

До суду вже прибули прокурори, а також соратники Медведчука по парламенту. Медведчук в суді заявив, що продовжувати йому запобіжний захід немає підстав.

Адвокати Медведчука почали з клопотань про відводи - вимагають відводу прокурора Руслана Іжука і слідчого судді Сергія Вовка. Прокурора називають "упередженим", а суддю - "підконтрольним стороні обвинувачення".

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру у держзраді Віктору Медведчуку і народному депутату від "ОПЗЖ" Тарасу Козаку. В цей же день в його будинок нагрянули з обшуками.

В СБУ підкреслили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності і співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.

13 травня Печерський районний суд Києва прийняв рішення відправити Медведчука під цілодобовий домашній арешт, 13 травня на нього надягли електронний пристрій контролю.

24 червня українські правоохоронці знову нагрянули з обшуками до оточення Медведчука. Зокрема обшуки проходили в партійному офісі, кабінетах і житлах найближчих соратників проросійськи політика.