RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського з президентом Німеччини: всі подробиці

У Берліні пройшла зустріч президентів України Володимира Зеленського та ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

"Апостроф" стежив за зустріччю в режимі онлайн.

19:04 О 20:00 відбудеться вечеря, на якому зустрінуться Володимир Зеленський і Ангела Меркель.

18:40 В прес-служба Зеленського опублікувала подробиці переговорів.

Глави держав приділили увагу ситуації з безпекою на Донбасі. Зеленський сказав співрозмовнику, що Україна робить все можливе для мирного врегулювання на Донбасі.

Крім того, Зеленський і Штайнмаєр говорили про прагнення України стати членом ЄС і НАТО і про шляхи реалізації цієї мети.

Штайнмаєр же зазначив, що закон про олігархів повинен забезпечити більшу прозорість і поліпшить бізнес-клімат в Україні, і німецькі підприємці будуть більш зацікавлені інвестувати в Україну.

14:30 Прес-секретар Зеленського Сергій Нікіфоров розповів про переговори глав держав:

"Говорили в цілому про ситуацію з пандемією коронавірусу, про хід вакцинації в Німеччині, на Україні, говорили про реформи на Україні", - повідомив Никифоров.

12:05 Перші фото зустрічі:

Нагадаємо, у неділю ввечері, 11 липня, президент України розпочав робочий візит до Німеччини. У нього заплановані зустрічі з президентом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Раніше в рамках робочого візиту Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом.

Раніше ми також повідомляли про прогнози українського військового дипломата щодо зустрічі Зеленського з Меркель. Зокрема мова йшла про те, чи готова Німеччина переступити "червоні лінії".