RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Рада прийняла закон про перезавантаження Вищої ради правосуддя

Вища рада правосуддя України буде перезавантажена. Верховна Рада України прийняла відповідний закон. Він входить в пакет вимог, від виконання яких залежить відновлення співпраці з МВФ.

Про це повідомив сайт Верховної Ради України.

За прийняття закону про створення Етичної ради проголосувало 256 нардепів.

У ньому позначені його повноваження та порядок діяльності при затвердженні або відхиленні кандидата на посаду члена ВРП.

Етична рада буде складатися з шести членів:

— троє з числа суддів (діючих або у відставці);

— одного повинна запропонувати Рада прокурорів України;

— один - від ради адвокатів України;

— один - від Національної академії правових наук України.

Передбачається, що висновки Етичної ради ЕР будуть надаватися парламенту разом зі списком рекомендованих кандидатів. У цей список, щонайменше, має входити вдвічі більше кандидатів, ніж загальна кількість вакантних посад членів ВСП.

Претендувати на членство в ВСП можуть громадяни України не молодше 35 років. Вони повинні вільно володіти українською мовою, мати вищу юридичну освіту і не менше 15 років стажу професійної діяльності в сфері права. Також потенційний кандидат повинен бути політично нейтральний та відповідати критеріям професійної етики і доброчесності. Оцінкою всіх цих якостей буде займатися ЕС.

Крім цього в прийнятому законі чітко позначений порядок діяльності Служби дисциплінарних інспекторів ВСП в якості самостійного структурного підрозділу. Дисциплінарних інспекторів призначатимуть за результатами конкурсу. Закон встановлює їх правовий статус і обсяг повноважень.

Також ми повідомляли, що 14 липня військові пенсіонери України вийшли на протест під стіни Ради. Незабаром він переріс в справжній штурм, який заблокував весь урядовий квартал.