RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

У нас немає майбутнього з Росією: Кулеба зробив жорстку заяву на адресу Москви

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив жорстку заяву на адресу Росії та розповів про асоціативне тріо, у яке ввійшли Україна, Молдова та Грузія, яку нещодавно відвідав президент України Володимир Зеленський.

Про це міністр повідомив під час прямого ефіру в Facebook.

"Асоційоване тріо - це, по суті, відрізання трьох наших країн від "русского мира", від концепцій "єдиного народу". Можливо у нас і було дійсно спільне минуле з Російською Федерацією, але спільне майбутнє у нас буде з іншими - не з Росією. На жаль, Росія себе дискредитувала і ми не можемо їй вірити. Ми маємо будувати з нею відносини, тому що вона залишається політичною реальністю, ми повинні дбати про свою безпеку, але майбутнє України, Молдови і Грузії знаходиться в Європі”, - заявив Дмитро Кулеба.

Він додав, що в трьох країнах Росія застосовує одну й ту саму “схему” з окупації, тому логічно протидіяти цим загрозам разом. Також це тріо покликане підсилити Євроінтеграцію, бо без членства всіх трьох країн в ЄС забезпечити повноцінну безпеку Європи буде неможливо.

Якщо країни Чорного моря і члени НАТО не об'єднають свої зусилля, то Росія перетворить Чорне море в своє внутрішнє озеро, поділить його навпіл і почне повністю владарювати в своїй зоні”, - наголосив Кулеба.

Саміт лідерів країн тріо вже відбувся в Батумі 19 липня, а до цього - ще й Брюсселі.

Раніше Дмитро Кулеба також відповів Путіну на вигадку про один народ.