RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Байдена відповіли на запрошення відвідати саміт по Криму: хто представить США

Президент США Джо Байден і віце-президент Камілла Харріс не приймуть участь в першому саміті "Кримської платформи". Але на саміті буде присутній член уряду.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Від нас буде член кабінету (уряду США - ред.). Тобто це не буде президент, віце-президент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо. На цьому тижні я неформально зустрівся з лідерами кримських татар - Рефатом Чубаровим та Мустафою Джемілєвим, заступником міністра Еміне Джапаровою, депутатом Рустемом Умеровим. І ми дуже глибоко по ситуації на півострові спілкувалися", - зазначив Кент.

Він додав, що питання Криму - це тривалий процес. "Тому що це просто початок і не кінець. Тому що є дуже багато людей, які вважають, що вони є українськими громадянами в окупованому Криму. І ми разом повинні їм допомогти", - сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні.

Раніше США підтримали ініціативу України під назвою "Кримська платформа" і готові приєднатися до неї. Мета створення платформи - припинення російської окупації Кримського півострова.