RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Санкції проти "Північного потоку-2" повинні бути: сенатори США висунули ультиматум Байдену

Сенатор Пет Тумі і 11 республіканців з банківського комітету Сенату вимагають від адміністрації президента США Джо Байдена введення нових санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2". В іншому випадку вони погрожують заблокувати завердження двох кандидатів на керівні посади в Міністерстві фінансів.

Про це вони заявили в листі до міністра фінансів США, пише Bloomberg.

"Північний потік-2" безпосередньо шкодить інтересам національної безпеки США, а також наших союзників і партнерів. У разі завершення цей проект посилить зловмисний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує неміцну безпеку України і заохотить Росію до подальшої агресії ", - йдеться в листі.

Якщо адміністрація Байдена не накладе нові санкції у зв'язку з будівництвом СП-2, сенатори загрожують виступити проти затвердження Брайана Нельсона і Елізабет Розенберг на посади щодо реалізації санкцій в Мінфіні.

При цьому, республіканці вимагають скасувати санкційні пільги, які адміністрація Байдена ввела відносно компанії-оператора Nord Stream 2.

Крім того "Апостроф" повідомляв, що в США ініціювали законопроект про скасування рішень адміністрації президента Джозефа Байдена щодо газопроводу "Північний потік - 2", з якого недавно зняли санкції.