RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Полювання" на Чауса: спецназ НАБУ перекрив виїзд з будівлі СБУ через скандального суддю

У Києві біля Центрального управління СБУ, розташованого на вулиці Володимирській, 33, помічено автомобіль зі спецназівцями НАБУ, який заблокував в'їзд і виїзд. Ймовірно, вони приїхали за колишнім суддею Миколою Чаусом, якого в п'ятницю, 30 липня, співробітники СБУ буквально відбили у поліцейських.

Про це повідомляє 24 канал.

Станом на 19:40 спецназ Національного антикорупційного бюро України ще знаходився біля будинку. Видання зазначає, що в Україні спецназ вперше був задіяний проти спецслужби, хоча і не пішов на штурм.

Як пише "Цензор.нет", детективами бюро виявлено автомобіль, на якому співробітники СБУ вивезли побіжного суддю. За даними видання, операція по захопленню Чауса проводилася під командуванням спецпідрозділу "Альфа".

"Станом на 15:30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок з детективами НАБУ не виходили", - повідомляється на офіційному Telegram-каналі НАБУ.

Крім того, Антикорупційне бюро закликало правоохоронців передати підозрюваного його представникам.

24 канал

Нагадаємо, колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, якого у квітні 2021 роки вкрали в Молдові невідомі, було виявлено у Вінницькій області в п'ятницю, 30 липня. Втікач здався владі, але співробітники СБУ відбили його у поліції та вивезли в невідомому напрямку.