RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скасування підвищення тарифів і нові санкції: що вирішили на засіданні РНБО 30 липня

Сьогодні, 30 липня, на Донбасі відбулося чергове засідання РНБО України. Його підсумками стали ще один пакет санкцій відносно деяких іноземців і громадян України, скасування підвищення тарифів в країні, а також затвердження подальшої стратегії зовнішньої політики України.

Про це повідомив Telegram-канал Klymenko Time.

Так стало відомо, що в ході засідання члени РНБО на чолі з президентом Зеленським прийняли рішення ввести санкції проти трьох громадян і 24 юридичних осіб. Їх звинуватили в контрабанді.

Обмежувальні заходи вводяться в відношенні громадянина Німеччини Олександра Акста і двох українців - Валерія Фальковського та Владислава Студенця.

Про це заявив після засідання секретар РНБО Олексій Данилов.

При цьому він додав, що надалі подібні заходи потенційно можуть застосовуватися до всіх громадян, яких звинуватять у злочинах, пов'язаних з контрабандою.

Також Telegram-канал VESTI повідомив , що Рада Безпеки прийняла рішення забезпечити утримання тарифів на електроенергію на нинішньому рівні. Однак при цьому повідомляється, що про тарифи на тепло Данилов не сказав нічого.

Крім санкцій і рішення по тарифам, підсумком засідання РНБО стало затвердження подальшої стратегії зовнішньої політики України.

Ключовими положеннями цієї стратегії є:

- "курс в НАТО";

- протидія агресивній російській політиці.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Радбезу заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

Раніше ми повідомляли про те, що Юлія Тимошенко зажадала, щоб на засіданні РНБО на Донбасі прийняли рішення про зниження втричі тарифів на газ.