RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Эпопея с "Похищение" Чауса: появилось заявление СБУ

Служба безпеки України зробила заяву з приводу резонансної ситуації з "викраденням" екс-судді Миколи Чауса.

Відповідну заяву було опубліковано в офіційному Telegram-каналі відомства.

Так, за заявою представників СБУ, їх співробітники не викрадали Чауса і діяли суто "в рамках закону і своїх повноважень".

При цьому у відомстві нагадують, що з травня цього року саме СБУ займається досудовим розслідуванням кримінального провадження за фактом викрадення екс-судді Дніпропетровського райсуду Миколи Чауса, а також його незаконного переправлення через держкордон.

У відомстві зазначають, що в своїх діях співробітники СБУ виходили з ключового положення Конституції України про життя людини, як найвищої цінності.

"Співробітники СБУ виконували свої посадові обов'язки в рамках розслідування відповідної кримінальної виробництва. Будь-які спроби представити суспільству інформацію в іншому ключі є звичайними маніпуляціями", - заявила прес-служба СБУ.

Також в заяві додали, що вчора "на гарячу лінію Служби безпеки звернувся чоловік з повідомленням про те, що в одну з селищних рад Вінниччини прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом, і попросив викликати саме співробітників СБУ".

Надалі, за словами представників СБ України, Чаус заявив їм про те, що його викрали і насильно тримали в неволі. У зв'язку з цим в СБУ забезпечили Чаусу комплекс заходів для його захисту і надання йому всієї необхідної допомоги.

"Про це окремо проінформували дружину пана Чауса. Слідчі СБУ знаходяться в постійному контакті з його родичами.

Служба безпеки України вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення екс-судді Чауса, позбавлення його волі і встановлення осіб, це зробили", - заявила в відомстві.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 30 липня, у Вінницькій області виявили скандального екс-суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.