RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Навіщо Чауса вивезли з Молдови: журналісти дізналися цікаві деталі

Екс-суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса вивезли з Молдови і утримували на військових базах, щоб зібрати компромат на колишнього головного розвідника Василя Бурбу і п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це йдеться в статті "Української правди" "Викрадення судді Чауса. Між Порошенко і Зеленським".

"Чотири співрозмовника УП в правоохоронних органах і серед оточення Зеленського кажуть, що Чауса вивезли з Молдови для того, щоб зібрати компромат на Бурбу і Порошенка. Співрозмовник УП у владних колах ще в травні цього року говорив, що оточення Зеленського не розуміє серйозність історії з викраденням Чауса. І що її будуть розкручувати, використовуючи проти президента", - наголошується в статті.

В Офісі президента вважають, що під час їхніх попередників в спецслужбах існувала група, яка займалася викраденням і прослуховуванням людей. І що нібито саме вона вивозила Чауса з України в 2016 році.

Керівником цієї групи в ОП вважають колишнього головного розвідника Василя Бурбу, якого Банкова майже проголосила своїм публічним ворогом в 2020 році після так званого "вагнергейта".

За даними джерел УП в правоохоронних органах, в Україні Чауса утримували на військових базах в Києві.

Раніше "Апостроф" писав, що у п'ятницю, 30 липня, у Вінницькій області виявили скандального екс-суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.