RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лукашенко розповів, хто доніс КДБ Білорусі на найманців ПВК "Вагнера"

Співробітникам КДБ Білорусі стало відомо про прибуття в країну в липні минулого року учасників ПВК "Вагнера" після повідомлення білоруса, швидше за все, агента КДБ.

Про це Олександр Лукашенко, який рівно рік тому сфальсифікував результати президентських виборів, заявив журналістам під час великої пресконференції в понеділок, 9 серпня.

"Почнемо з того, що вони ("вагнерівці"- ред.) приїхали кудись, під Мінськом зупинилися. Вони випадково нарвалися на хлопця, який нас довів до відома. Чи був це їх (КДБ Білорусі - ред.) агент - не знаю, я в це не вникав. Швидше за все. Він сказав, що їдуть люди, колишні військові, підготовлені. Мені колишній керівник КДБ зателефонував. Я сказав: "Не поспішай, візьми під контроль, вони ж поки дій ніяких не роблять", - сказав Лукашенко.

Невизнаний президент республіки зазначив, що приїжджі підозріло часто міняли місце проживання. Було вирішено затримати "вагнерівців" після того, як співробітники спецслужби зважили ризики їх вільного переміщення країною.

Також він назвав "брехнею" будь-яку іншу версію цих подій.

Нагадаємо, на великій пресконференції Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не збирається вводити санкції щодо України, але якщо буде бажання - разом з Росією може поставити Україну "на коліна" протягом доби.