RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Глава МВС відреагував на акції протесту під Офісом президента

Голова Міністерства внутрішніх справ України Денис Монастирський вважає, що поліція та Нацгвардія 14 серпня зробили все можливе для того, щоб українці могли реалізувати своє конституційне право, що передбачене статтею 39 Основного Закону України на мирний протест біля Офісу президента у Києві.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, для безпеки проводили перевірку на предмет відсутності небезпечних для життя та здоров’я предметів, таких як: зброя, вибухові пристрої, легкозаймисті речовини тощо.

"Однак мітингарі відмовилися проходити таку перевірку, і замість того, щоб виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, в результаті чого 8 правоохоронців отримали травми та опіки. Звертаю увагу, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом Президента. Про це завчасно були попереджені мітингувальники", - наголосив міністр.

Наразі вже розпочали кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкодженнь правоохоронцям. Як зазначив Монастирський, кожен має право на мирні та безпечні мітинги, але тільки без бійок.

"Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними!", - запевнив він.

Нагадаємо, 12 серпня "Нацкорпус" анонсував масштабні протести біля ОП.