RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Подарунків не буде: чого Зеленський чекає від візиту Меркель до Києва

Президент Володимир Зеленський не виключає, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель після візиту до Москви привезе гарантії енергетичної безпеки для України.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у четвер, 19 серпня.

"Я дуже прагматичний у своїх поглядах і можу реалістично оцінювати свої очікування. Йдеться перш за все про реальні результати. Я не чекаю, що канцлер приїде з подарунками до Києва. Цього вона не робила навіть в минулі роки. Я сподіваюся, що Ангела Меркель і Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України", - сказав Зеленський у відповідь на питання, чи турбує його те, що Меркель перед візитом до Києва вирушила в Росію.

Прикладом таких гарантій глава держави назвав згоду на поставку мінімальних обсягів газу в Євросоюз через газопровідну систему України.

Він зазначив, що спроби Меркель підтримувати відносини з Російською Федерацією, обумовлені її прагматизмом. На думку Зеленського, таким чином вона намагається уникнути несподіванок під час виборів до Бундестагу 26 вересня.

"Моя особиста думка, що канцлер просуває дуже делікатний шлях балансування. Як на мене, то це дуже м'яко ", - підкреслив президент.

Раніше ми писали, що 22 серпня канцлер Ангела Меркель планує відвідати Україну та отримати Орден Свободи з рук Зеленського. Це записано в плані її візиту, який оприлюднило Управління преси та інформації Федерального уряду Німеччини.