RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Слідство у справі держзради Медведчука і Козака завершено: подробиці

Слідство по справі про державну зраду народних депутатів Віктора Медвудчука і Тараса Козака закінчено. Вже незабаром матеріали справи будуть передані до суду.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Висновки, зроблені в ході слідства, озвучила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

За її словами, в ході слідства було доведено, що нардепи від ОПЗЖ Медведчук і Козак дійсно допомагали окупаційній владі Російської Федерації добувати нафту і газ на території Криму.

Зокрема був підтверджений факт передачі підозрюваними всієї необхідної матеріальної і документальної бази для того, щоб розробляти родовище "Глибока".

У ОГП відзначають, що без такої допомоги з боку підозрюваних, окупантам знадобилося б кілька років на те, щоб почати освоювати цю ділянку. При цьому варто відзначити. Що його природні багатства оцінюються приблизно в 38 мільярдів гривень.

Також було з'ясовано, що Медведчук і Козак виконували вказівки російських кураторів щодо збору та передачі даних про місця дислокації українських військових формувань.

"По суті вони надавали іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Це ніщо інше як державна зрада", - резюмувала Венедиктова.

Нагадаємо, що в кінці минулого місяця суд ухвалив важливе рішення щодо арешту Медведчука.