RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україну прибув Патріарх Варфоломій: про що вони говорили із Зеленським, фото

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм, який приїхав до України на 30-річчя незалежності, питання мирного врегулювання на Донбасі, а також порушення на тимчасово окупованих українських територіях основоположних прав і свобод людини, у тому числі свободи віросповідання.

Про це пише Офіс президента.

За словами Зеленського, Вселенський Патріарх вже втретє відвідує країну, і саме на 30-річчя незалежності. Глава України назвав це знаковою подією, тому що наразі триває 30-ліття обрання Вселенським Патріархом.

Під час обговорення президент сказав, що одним з чинників, який країна-агресор застосовує проти України як гібридну зброю, є релігійний.

Крім того, Зеленський подякував Його Всесвятість за підтримку дітей, які втратили своїх батьків-українських воїнів через російську агресію.

"Знаю, як тепло ви приймали їх у вашій резиденції на Фанарі у 2018 році. Високо ціную готовність провести зустріч з ними у межах вашого візиту", - наголосив президент.

У свою чергу, Вселенський Патріарх зазначив, що молиться за мир в Україні, і благословив український народ від імені Матері-Церкви.

Крім того, сторони обговорили подальші кроки щодо тіснішої взаємодії української держави та Вселенського Патріархату.

Фото: Офіс президента України

Фото: Офіс президента України

Нагадаємо, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прокоментував запрошення президентом Володимиром Зеленським Вселенського патріарха Варфоломія відвідати Київ у серпні 2021 року і взяти участь у святкуванні ювілею державної незалежності.