RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Літак Зеленського не зміг приземлитися в Кишиневі і полетів з Молдови: що сталося

Президент України Володимир Зеленський та його румунський колега Клаус Йоханніс через туман не можуть потрапити до Кишинева, куди вони мали прилетіти на святкування 30-річчя незалежності Молдови.

Про це заявила канцелярія глави молдавської держави.

Літак Зеленського не зміг приземлитися, а літак Йоханніса стояв в аеропорту Бухареста і не міг вилетіти. Святкові заходи було відкладено приблизно на годину.

"Повідомляємо вам, що програма святкових заходів, присвячених 30-річчю незалежності, переноситься приблизно на годину. Затримка викликана густим туманом над аеропортом Кишинева, який не дозволив своєчасно приземлитися літакам президентів Клауса Йоханніса і Володимира Зеленського. Дякую за розуміння", - цитують повідомлення президентури місцеві ЗМІ.

Згідно з програмою, мають відбутися двосторонні зустрічі, а також засідання за участю чотирьох президентів. На завершення президенти Майя Санду, Володимир Зеленський, Анджей Дуда і Клаус Йоханніс повинні виступити зі спільними заявами для преси.

Як стало відомо, літак Зеленського покинув повітряні межі Молдови і приземлився в Одесі.

Нагадаємо, перша зустріч Зеленського і Санду відбулася в Києві 12 січня. Тоді глави двох держав домовилися сформувати Раду президентів Республіки Молдова і України.