RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кулеба потролив Лаврова: красти чужу історію - багато розуму не треба

Міністр закордонних справ нагадав своєму російському колезі про те, що до XVIII століття Росія мала назву Московія, а в X столітті хрестили Русь в Києві.

Про це Дмитро Кулеба написав в Twitter.

"Міністр Лавров заблукав в трьох соснах російської історії. До XVIII століття його держава мала одну назву: Московія. У Х столітті хрестили Русь в Києві, а не Московії. Щоб красти чужу історію, багато розуму не треба. Не тільки російський газ, а й пропаганда - найбрудніші у світі ", - йдеться в повідомленні.

Твіт глави зовнішньополітичного відомства було опубліковано у відповідь на заяву глави МЗС Російської Федерації про те, що Київ грає на прагненні Заходу дестабілізувати Росію і вправляється словесної еквілібристики.

"То вважають, що Русь - це їх первісна назва. То кажуть, що Хрещення Русі - це якраз свято саме українське, і так далі. (...) Сам президент Зеленський робить якісь заяви про те, що наш газ - найбрудніше у світі. Загалом, це не від великого розуму, якщо чесно", - сказав Лавров виступаючи в Московському державному інституті міжнародних відносин у середу, 1 вересня.

Нагадаємо, 28 липня Володимир Зеленський привітав співгромадян з Днем Хрещення Київської Русі - України та звернувся до росіян з такими словами:

"Київська Русь - це мати нашої історії. 24 області України та півострів Крим - її рідні діти. І вони по праву - її спадкоємці. А двоюрідним племінникам і дуже далеким родичам не потрібно робити замах на її спадок".