RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупація Криму і Донбасу не завада? Путін поскаржився, що "націоналісти" заважають відносинам України з Росією

Навіть після окупації Криму та частини Донбасу президент РФ Володимир Путін запевняє, що відносини з Україною можуть будуть відновлені в повноформатному масштабі.

Про це він заявив на пленарному засіданні Східного економічного форуму, повідомляє "Інтерфакс".

"Та ситуація, в якій ми сьогодні перебуваємо, є абсолютно ненормальною, неприродною. Рано чи пізно, а краще, якщо це станеться рано - чим раніше, тим краще, - в повноформатному масштабі відновимо наші відносини з Україною", - заявив господар Кремля.

Так він прокоментував запитання, чи зможе колись приїхати на Владивостоцький або Петербурзький економічний форум президент України.

"Якщо президент Зеленський буде обраний і реальну свою політику не на словах, а на ділі вибудує на нормалізацію відносин з Росією, то чому ні? Звісно, так", - сказав він.

За словами Путіна, все відбувається навпаки. Нібито не одне покоління українських політиків приходить до влади з гаслами за відновлення відносин з Росією, а потім "безпардонним чином обманюють своїх виборців і відкручують реальну політику в зовсім іншому напрямку".

"Відбувається це під тиском крайніх націоналістів. Враження, що обрані лідери після того, як увійшли до високих кабінетів, починають побоюватися саме цієї частини українського суспільства і все роблять, щоб задовольнити їхні амбіції", - каже Путін.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що Росія веде проти України на Донбасі гібридну війну, видаючи українським громадянам паспорти РФ.